BOKIA 2: Cap. 77. Din nou în curte

Bă, la urmă or să mă cheme ei pă mine! Iaca, șed aici și vă învăț cum se face și se desface chestia. Nu că n-aș avea ce face… Că și io pot ciupi o blondă sau linge un țap de bere, ca tot omu, nu?!… Dar io stau aici, ca prostul, cu voi și să învăț politică, să nu muriți proști… Ei, ei, că multe ar mai fi să se prindă de voi până să ajungeți la oarece știință… Că nu-i politica gumă de mestecat, să o înmoi cu salivă, printre dinți, și să o scuipi în iarbă când îți vine bine. Fără politică ești nime-n drum și plin de praf.”

Cam așa mi ți-i frecala la cap nea Suspandache pe fitiliștii străzii, care numai nu-i mâncau din gură, nu alta… Avea moșu ăsta o harismă uite-atâta, de abia îi încăpea în nădragi… Băieții benoclau la el cepele și lăsau muștele să le zboare prin gură, fără măcar să clipească, de le țeseau păianjenii pânze între pleoape, ca-n basme… Din păcate, însă, nu erau povești, ci adevărul adevărat, iar pe băieți – manglitori de vocație, violatori de perspectivă și criminali din viitoare necesități, chit că deocamdată numai pușlamale de cartier – nu-i puteai desprinde de lângă el nici cu concasoarele. Semn rău pentru politicile publice bokiote, de azi și de mâine. Dar dacă celor de la salubritate, dacă organizațiilor de protecția javrelor, dacă nici serviciilor de bulăneală publică și pază pentru protecție nu le păsa, ce să-mi pese mie? Să merg eu să-i scol de pe grămada lor de nisip și de iarbă, din curtea aia numai bună de crescătorie de păduchi și de purici? Nu, tată, n-am înnebunit chiar într-atâta. Nu-i destul că mi ți-i pun în discurs, ca să se uite lumea la pagină ca la urs?!… Cum nu?!

(mai aducem)

Published in: on 1 august 2012 at 4:02 pm  Lasă un comentariu  
Tags: , , , , , , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://ovidiupecican.wordpress.com/2012/08/01/bokia-2-cap-77-din-nou-in-curte/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: