BOKIA 2: Cap. 67. Creația originală

„– Nu-nu…”, semnală Anicuța că nu spusese numai ca să nu tacă, ci că voia să și noteze: „Care e tema?” „– Ar-hi-tec-tu-ra pro-gra-mă-ri-lor în sa-lu-bri-za-rea me-tro-po-le-lor pro-vin-ci-a-le”, silabisi, ca pentru proști, tanti Leana, Lenuța, Lenocika, după caz… „– Stai așa!”, își plimbă Ani Micuța limba prin gură, trăgând literele cu repeziciune de pe tastatură direct pe ecranul computerului. Deschisese un document, notând vorbele una după alta, apoi preluase substantivele, așezându-le pe verticală. Ca să nu stea degeaba, deschisese și motorul de căutare numit de oceanienii care îl inventaseră Bleah și se apucase să bleah-uiască la marea artă, dând fiecare cuvânt unul după altul prin strecurătoarea electronică universală.

„– Gata! Zi-i lui șefu că mâine are cartea…”, spusese apoi lungana peste umăr. „– Cum draci?!”, nu se putuse abține Lenny tante. „– Așa? Una-două?” „- Asta e important să știu: una sau două? Câte exemplare vrea bossul?”, se interesă computerista de la spălătoria de bani. „– Nu, nu de asta ziceam… Ce știu eu?!”, mormăi, un pic aiurită, Lenuțica. „– Crezi că nu-i bine? Data trecută când a venit unu de la Curești să îl rezolv i-am comandat-o la Paris, au ăia un program că îți fac operă originală, dar costă mult, ia o lună și te scapă de bani cât ai zice pește…” „– E bună?” „– Aia? Nu poți citi un rând. Dar… E cu ISBN franțuzesc, aduce puncte, nu te joci…” „– Asta e chestia?” „– Păi, clar! Noroc că m-am prins cum să rezolv chestia. Dau căutare, găsesc sursa, iau de ici, de acolo, după temă, pun cu cópi-peist, și treaba e oablă!”

(vine, și încă mai vine)

Published in: on 7 iulie 2012 at 8:47 pm  Lasă un comentariu  
Tags: , , , , , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://ovidiupecican.wordpress.com/2012/07/07/bokia-2-cap-67-creatia-originala/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: