BOKIA 2: Cap. 45. Chestia cu trestia

Și continuă, sub holbarea celuilalt: „Ăștia-s mai șefi p-acilea și decât serviciile secrete sau armata, ce să ne batem capul?! Te dau pe goarnă la moment, numai să îi lași în pace cu imperiul lor pe pământ, că de acela din ceruri nu se prea ocupă… Că, de aia am și zis. Ia să aduc io unul din echipa adversă, ăștia au cruci de lemn din Orașul Sfânt făcute direct pe vapoarele năuce dintre Goreea și Ghina, la unu la sută din preț, sunt descurcăreți și merg anual la Fleactican să pupe poala Marelui Alb… Ce, ne jucăm? Și-s zgârcomani, domne, decât să te dea în gât mai bine o iau în freză, nu scoți nimic de la ei. Nici Fiscul n-a prea reușit, iar pentru o biserică dărâmată singură au făcut spune la gură până le-am dat trei, nou-nouțe, plus o clopotniță electronică!”

Aici El Prez se opri o clipă ca să îl fixeze pe Tolbas baci, și continuă: „Nu te superi de chestia cu zgârcomania, nu?! Uite la mine, eu dau tot, că nu dau de la mine… Trebuie să lași să curgă… Îți mai pun unu?”

Tolby făcu semn că nu. Nu că nu mai vrea un pahar? Sau nu că nu se supără? Era „nu”, în orice caz. Știa și el să nu se pună cu mai-marii. Oricum, era flatat că Șeful Ăl Baban venise la el. Nu în alt oraș decât Bokia, nu la alt popique. Așa că, dacă trebuia, îi trăgea și o înjurătură Ăluia-n Alb de la Fleactican. Oricum nu auzea, iar dacă ar fi auzit, ar fi pricepuit foarte bine că nu e cu păcat, dacă asta înseamnă ca biserica lor globalistă să fie așezată mai în față în țărișoara asta de margine, unde nu stăteau grozav.

(are și urmare)

Anunțuri
Published in: on 3 Iunie 2012 at 11:47 pm  Lasă un comentariu  
Tags: , , , , , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://ovidiupecican.wordpress.com/2012/06/03/bokia-2-cap-45-chestia-cu-trestia-2/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: