BOKIA 2: Cap. 40. Triluri și sutană

Cu un alt prilej lucrurile merseseră și mai bine. Folosind oale de diverse mărimi, așezându-le sub picurii de pe streașina căminului, obținuse o muzică interesant ritmată pe care, spre a fi în ton cu doctrina oficială a bisericii lui, o numise muzica lui Dumnezeu. Într-adevăr, nimeni nu ar fi putut spune că interpretul era altcineva decât Trinitatea. Poate doar un evoluționist încețoșat la minte care e dispus să pună pe seama naturii și viscolul, și avionul de hârtie aterizat de la etajul unei școli generale în freza doamnei Puhoiu abia ieșită de la coaforul de vizavi.

Lui Sepi îi plăceau însă și aranjamentele muzicale cu voci umane. Organizase un cor alcătuit din tineri proprietari de câini de companie, punându-i să interpreteze pe mai multe voci compoziții proprii. La refren câinii trebuiau să urle și ei, să latre, să producă sonorități. Și totul pentru a ilustra nu doar frăția dintre om și animalul de casă, ci și doctrina unui sfânt medival din Peninsula Cizmatică ce se adresase pe numele mic soarelui, lunii, dar mai ales păsărilor și viețuitoarelor nevorbitoare din jur.

Corul respectiv fusese adus în fața episcopului din eparhie care, întâi, își astupase urechile și se descălțase, pe de-ascuns, de un pantof, gata să îl arunce în capul dirijorului – Sepi însuși – de nu s-ar fi isprăvit la moment lălăiala, dar apoi, întrezărind potențialul doctrinar al experimentului, făcuse ce făcuse pentru a-i înscrie pe coriști, împreună cu patrupedele lor, într-o admirabilă competiție internațională (dar monoconfesională). Adevăratul premiu nu fusese ciocolata jvițeră primită de junii participanți, nici excursia până în orașul unde se produseseră, ci ridicarea lui însuși la rangul de cardinal al locului.

(va mai urma)

Anunțuri
Published in: Fără categorie on 27 Mai 2012 at 10:38 pm  Lasă un comentariu  
Tags: , , , , , , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://ovidiupecican.wordpress.com/2012/05/27/bokia-2-cap-40-triluri-si-sutana/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: