BOKIA 2: Cap. 38: Revanşa istorică

Acum era un nou moment al adevărului, fiindcă, la drept vorbind, cei doi sacerdoţi azvârliţi de istorie pe prima scenă a ţării – urmare a faptului că înaintaşii lor direcţi petrecuseră vreme îndelungată, în domnia conţopiştilor, ba la răcoare, ba prin subterane, slujind prin încăperi joase şi urât mirositoare -, aveau de făcut în fiecare moment câte un gest care să răscumpere suferinţele trecute şi viitoare ale castei lor. De restul turmei nu se interesau, fiindcă descoperiseră că ea se orientează, ca la festivalurile berii şi la serbările recoltei: după mărimea semnalului luminos. De aceea, templul lor avea ceva din măreţia unei nave cosmice (chiar dacă ei ar fi dorit mai curând să arate ca un ozeneu!), plin de radare, fire, cabluri, panouri de comandă cum era.

Mergând la Tolbas şi Repülö la slujbă, activai la intrarea pe alee senzori care făceau să lăcrimeze icoana Fecioarei şi să clatine din cap Christul răstignit de pe dreapta, ce se iţea pe deasupra tufişurilor de buxuşi. Un senzor de voce activa zăvorul de la intrarea în templu, ajutând, totodată, şi la identificarea enoriaşului consacrat, ceea ce permitea stabilirea clară a virtuţilor  în parohie îndată ce venea vremea cadourilor de sărbători, fie ele şi după calendarul alternativ al Fleacticanului. Cine venea mereu căpăta un loc şi pe lista ajutoarelor, fiind trimis cu un bon la magazinul vintigi de proximitate, să îmbrace ţoale glorioase venite, cum se zicea pe vremuri, „din pachet”. Cine venea cu sincope, dar mai mult de 50% din ocazii nu lipsea, avea ciocolata cu aromă de smirnă şi turnată în forme cu chipurile sfinţilor ucenici asigurată.

(vine băiatu, vine)

Reclame
Published in: on 26 mai 2012 at 8:44 am  Lasă un comentariu  
Tags: , , , , , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://ovidiupecican.wordpress.com/2012/05/26/bokia-2-cap-38-revansa-istorica/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: