BOKIA 2: Cap. 37. Stilul neo (unde nu te aștepți)

De la o vreme devenise evident că fluctuația enoriașilor de vârstă înaintată traducea o buimăceală în fața acestei realități. Dar, pe de altă parte, analizele lor ochiometrice duminică de duminică evidențiaseră că tot liceul de muzică și arte plastice, secția pictură – sculptură, era acolo în păr, făcându-și, cum s-ar zice, cultura din mers, în timpul slujbelor și al predicilor. Ba mai veneau și studenții de la Cacademia de Artă „Gionică Gingirloi”, bucuroși să poată stea jos, să urmărească „diafilme”, cum le ziceau ei slaițurilor, și să dea acelui răgaz comod și delectabil și întrebuințarea tradițională: curtarea fetelor și văduvelor disponibile; uneori și a damelor măritate (dar tot disponibile).

Adevărul e că era mult mai bine decât la cluburi sau prin discoteci, fiindcă aici totul era special, buna dispoziție avea un soi de liniște și de duioșie, plus că semăna un pic a film saiăns ficșăn cu nasoi de la nasa și cu ecrane care pâlpâie, îți iau ochii, îți distrag antenția, ceea ce facilitează operațiunile pe sub vestimentație și îmbrățișările pe neașteptate.

Tolbas și Repülö au înțeles destul de iute că asta era menirea lor: să crească apetitul pentru știință al tineretului, dragostea lui pentru religie, încrederea în viitor și familie – fie și fără acte (fiindcă, de atâta politică de cacao, bokioșii și bokiatele nu mai turnau bebișori, preferând să se hoalbe la tembelizoare) -, dorința de gageturi tunate, la zi, și mai ales un gust pentru tot ceea ce e tradițional, dar sclipește și-ți mută parbrizul.

(vine unul nou)

Published in: on 23 Mai 2012 at 8:40 pm  Lasă un comentariu  
Tags: , , , , , , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://ovidiupecican.wordpress.com/2012/05/23/bokia-2-cap-37-stilul-neo-unde-nu-te-astepti/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: