BOKIA 2: Cap. 35. Mecle noi, de mai la vale

Eu i-aș lăsa însă acum pe cei trei meșteri în bisericeală, știind dinainte ce va urma. Exorcilă îl va culca la orizontală, într-un fel sau altul, pe vicleanul vicar, făcându-l să leviteze la înălțimea potrivită, nu mai sus de 1,50 m, căutându-l între timp prin buzunare, pentru a vedea dacă nu se găsesc pe acolo ceva indicii cu privire la nepotrivita descindere. Mai pe urmă, pretextând un fleac, o lovitură vagă la cap sau o amnezie mistic indusă, îl vor remorca tustrei printre mici și sarmale, la un vinișor latino-american, ieftin și de calitate, pierzând vremea în chip exemplar, ciocnind și blagoslovind, ca să fie bine.

Mă așteaptă, în schimb, biserica învecinată și popeanul aferent; alt cult, alte veșminte, aceleași năravuri însă. Căci, părintelui Mitucea, tare-i place padre Bucea, vorba ceea. Și pentru a nu se deda la flecuștețe condamnate sonor de Vechiul Testament, îi păstrează un gând tainic și diabetic – ultra-zaharat -, practicând practici care se practică atunci când îți vine să practici practicile de felul acelor practici năzuite, în mod cât se poate de practic, cu alte figuri, mai adolescentine (că le stă mai bine).

(tropa-tropa mai departe)

Published in: on 21 Mai 2012 at 10:56 pm  Lasă un comentariu  
Tags: , , , , , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://ovidiupecican.wordpress.com/2012/05/21/bokia-2-cap-35-mecle-noi-de-mai-la-vale/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: