BOKIA 2: Cap. 34. Intrare prin spate

Tocmai când să se holbeze mai competent, Exo simți un șut în moalele trupului care aproape că îl azvârli din sutană, dar cu siguranță îl proiectă cu totul, și încă foarte rapid, prin Intrările Imperiale, înapoi în partea mai puțin ferită a bisericii. Din trei pași împiedicați și adus de spate ca un patinator viteză, nou aterizatul abia frână, la un pas distanță de cuplul masculin care părea că execută în nemișcare o figură de tangou argentinian. Era însă, evident, mai curând o fază din repertoriul unui șef mare cu șeful – mai mic – de cabinet din subordinea lui. Cu alte cuvinte, Vicarul Ăl Mare și Popicul Ăl Mic căzuseră de-a binelea la pace, între timp, erau în faza efuziunilor lirice și tot ce se putea spera era să nu le ghiorțăie prea tare burțile, fiindcă de-acum vremea mesei sosise, doar masa propriu-zisă întârzia.

„– Dumneata ești atins de har, părinte…”, îi șoptea vicarul tânărului în sutană, mai mult lăsându-se asupra lui decât îmbrățișându-l. Pesemne ceea ce îi revelase acela îl cutremurase și hărtănise foarte, dându-i vertij la dovleac și luîndu-l de pe picioare direct de la lingurică. „– Fac și eu ce se poate, sfinția voastră…”, încerca bokiotul să simuleze bunul simț, fentând vanitatea care i se urca la căpăstru. „– Ce mi-ai zis din cărțile alea nu mi-ar fi putut spune nimeni altcineva…”, murmura total sedus bietul elegant. „– Zic numai ce mi se dezvăluie…”, riposta blând acela, tocmai când să ia în rinichiul stâng capul celuilalt părinte, a cărui intrare nărăvașă și spectaculoasă era priuvită de el ca prilej de adevărată izbăvine. (dacă era să-l mai sprijine mult pe trimisul Cureștilor, s-ar fi putut lesne dezechilibra și prăbuși sub el”.

(mai vine, pen că urmează)

Reclame
Published in: on 21 mai 2012 at 10:46 am  Lasă un comentariu  
Tags: , , , , , , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://ovidiupecican.wordpress.com/2012/05/21/bokia-2-cap-34-intrare-prin-spate/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: