BOKIA 2: Cap. 31. Amintiri exorciste

Era pățit cu chestii dintr-astea și știa că nu e de glumă. „Partea a doua” trebuia să iasă cel puțin la nivelul primei. Că odată – să tot fi trecut de atunci doi ani și jumătate sau un pic mai puțin -, după o exorcizare pe care o socotise reușită, când mersese cu fostul îndiavolit și cu aparținătorii lui legali și suporterii de pe margine la praznicul pe care îl finanțase nașul protagonistului zvârcolilor, când venise nota de plată începuse nașul să se dea de pereți și să miște involuntar toate cele patru membre, de parcă l-ar fi ajuns din urmă boala lui Calache. Trebuise să îi ducă pe toți înapoi în fața altarului (iar îmbarcă-te în mașini, iar pune odăjdiile pe tine, chiamă din nou clopotarul și crâsnicul) și să îi tragă respectivului în cap cu buchețelul de busuioc și de troscoțel până nu-și mai simțise mâna. Și dacă nu i-ar fi strecurat una și în zona unde se adună cele două picioare, cu vârful pantofului, mișcând scurt și măiestrit membrul purtător de încălțăminte pe sub sutană, nici nu e sigur ce s-ar mai fi întâmplat. Acela însă a belit ochii, a sărit în picioare, și când a putut iar vorbi, articula bine limba de baștină, în sânul căreia se născuse.

A rezultat ulterior că nu nota de plată îl speriase, ci faptul că în loc de pâine se trecuseră covrigi, în loc de friptură jambon și așa mai departe. Degeaba a venit șeful locantei să îi explice că prețurile erau în regulă, numai codurile de bară trebuiseră echivalate… Pentru naș era de-acum clar că în casa de bani a birtotecii Ăl Spurcat își vârâse manșetele până la coate.

(mai vreți? mai vine)

Reclame
Published in: on 16 mai 2012 at 5:45 pm  Comments (2)  
Tags: , , , , , , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://ovidiupecican.wordpress.com/2012/05/16/bokia-2-cap-31-amintiri-exorciste/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 comentariiLasă un comentariu

  1. VREM să VINĂ!…

    • Înțeleg și regret întreruperea. Fiind însă plecat din urbe, n-am avut încotro și am suspendat postările. Din hotel e greu să postezi, chiar și atunci când accesul la internet este garantat. Mă voi străpdui să recuperez, spre a nu aduce atingeri dragilor prieteni și cititori.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: