Alfons IRTA: TILT (6)

 De pildă, chiar în clipa de față, pe lângă Mob trece o mamă ținându-și copilul de mânuță. Cel mic nu are mai mult de trei-patru ani, iar pasul mamei pare gigantic și grăbit pentru posibilitățile micuțului, care calcă mai mult pe vârfuri, deplasându-se într-un fel de zbor jos, mereu un pic în urmă, târât de mână, atârnat la capătul ei, cu o expresie oarecum perplexă de figură.

Să vadă astfel bietul copil e o imagine insuportabilă pentru Mob, a cărui sensibilitate o amplifică la proporții neobișnuite, ai zice că mâna mamei e gigantică și crudă, umplându-se cu întreg antebrațul fragil al mititelului, smulgându-l din umeri și târând pachetul de carne și de oase înzestrat cu suflare într-o perfectă, crudă, indiferență.

Mob nu-și poate permite să stăruie cu gândul în direcția asta. Ar însemna să sară la mamă și să îi împroptească ferm o mână în piept, dând-o cu forță spre spate, poate exagerând și făcând-o să cadă peste banca de alături, fracturându-și craniul și prăvălindu-se în partea cealaltă. Brusc recuperat de sub tirania degetelor strânse pe cărnița trandafirie până ce au lăsat urme alburii, iar apoi purpurii în loc, copilașul abandonat se clatină de pe un picior pe altul, începând să plângă și înlocuind stresul dinainte cu spaima de a fi rămas singur și fără apărare.

În gând, Mob ar scrâșni neputincios, dar imaginile s-au și derulat deja, arzându-l, mama și copilul au și pășit mai departe, iar asupra lui se năpustesc alte imagini, alte siluete, alte frânturi de gânduri, sleindu-l de putere și umplându-l de teroare.

Deja se apropie un bărbat călcând într-o parte, cu umeri de boxer și cu o atitudine de ins care parcă amenință tot ce este prin preajmă. S-ar putea ca din greșeală – sau premeditat – să se ciocnească tocmai de el, de Mob, revărsându-și acreala umedă a subsiorilor în preajma lui, frecându-și, în coliziune, pieptul tare de el și atingându-l poate cu mâna, cu brațul, cu umărul, pricinuindu-i un imens disconfort, ca la ciocnirea a două continente sau a două planete…

(va urma)

Anunțuri
Published in: on 16 Mai 2012 at 9:10 pm  Lasă un comentariu  
Tags: , , , , , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://ovidiupecican.wordpress.com/2012/05/16/alfons-irta-tilt-6/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: