BOKIA 2: Cap. 27: Revelația

În ce privește cuvântul Maicii Domnului, mai departe ermenautica, sau cum i-o fi zicând cetirii pân dodii, făcu următoarele profeții: ceea ce era, este, iar ceea ce e s-ar putea să devină pentru a fi. Popa în sus și popa în jos, tot de verde rămân(e). Vicarul de azi va fi și mâine… „- Ce?! Tot vicar?!”, întrebă cel în cauză, îngrijorat. Dar nici Ploconache nu-mi era de azi, de ieri. Fusese el, la viața lui, în destule dăți la masa ierarhilor, chiar dacă mai către coadă… „- Nuuuu… Esența lui dăinuie și se propagă. Dar poziția lui se schimbă…” „- Părinte, dacă e să fie cum spui, jur pe ce am mai sfânt că te iau cu mine…” „- La Patriarhie?”, întrebă reflex, regretând îndată, fiindcă celălalt se putea prinde la ce se gândise tot timpul (și poate că nu despre asta era vorba) el, ca un prostănac. Dar elegantul nu fu atent la acest mic detaliu și, tot reflex, sări să îl contrazică: „- Nu, fii serios. La Motroceni!”

„Aolică, Maică Preacurată! Ăsta vrea la Motroceni?! Bot în bot cu națiunea, gușă în gușă cu politicienii de soi? Ferească sfântul Spanachie, Preacuviosul protector al cretinismului în biserică!” Asta își mormăia pe cerul gurii, fără să miște buzele – ci numai ochii – popicul ghicitor. N-ar fi bănuit că frumusețea asta de vicar se vedea nu Patriarh, ci, de-a dreptul, prezident al republicii…

Oricum, măreția viziunii îl emoționa spontan. Să ajungă prezident o meclă bisericească, după ce nu chiar așa demult Marea Răsturnică le-o tăiase dictatorilor murați ai bolșevismului nu era rău. Se și visa deja într-o măreață Republică unde statul erau oameni ca el, în sutană, proprietățile cetățenilor erau donate integral Bisericii, iar curvia și preacurvia erau eradicate înafara ierarhiei.

(îi dăm bice înainte)

Published in: on 12 Mai 2012 at 9:41 pm  Lasă un comentariu  
Tags: , , , , , , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://ovidiupecican.wordpress.com/2012/05/12/bokia-2-cap-27-revelatia/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: