Vernisaj foto: 1 m² de artă

 

AFIS_M2_PRINT 1 m² de artă se vrea mai mult decât un simplu eveniment expoziţional căci angajează prin autorii lucrărilor, profesorii Secţiei Fotografie-Video-Procesare computerizată a imaginii dela Universitatea de Artă şi Design din Cluj un interval de prezenţă şi mărturisire întins sever şi în acelaşi timp afectiv între statementul de artist şi vizibilitatea teritoriilor şi direcţiilor generate de experienţa didactică şi cercetarea ştiinţifică.

1 m² de artă este astfel o oglindă, un labirint prieten jalonat cu semne de circulaţie ce permit accesarea lui dar şi ieşirea din el, o grădină pentru ochi, suflet şi inimă. Lucrările sunt supuse unui singur reper de aducere împreună a tumultului de peisaje conceptuale, expresive şi tehnice propuse şi îngăduite de diversitatea şi diferenţa manifestă a gesturilor de autor. Reperul de aducere împreună este constituit/oferit de condiţionarea scenografică reprezentată de dimensiunea de finalizare a lucrărilor, respective o suprafaţă pătrată cu laturile de1 m. Secvenţa supusă discursului auctorial şi demersului conceptual general şi particular, autoreflexiv şi în acelaşi timp înserat şi instaurat în peisajul de dezbatere şi de aflare întru chip şi închipuire al artelor vizuale contemporane este cea care pune în declinare de ecuaţie statutul şi stările de agregare a fotografiei şi a extensiilor ei ce-i păstrează identitatea dar o aliniază şi alătură oricărui din gesturile artistice ale actualităţii prezente şi viitoare.

Dorel Găină şi Feleki Károly

Anunțuri
Published in: on 6 Februarie 2012 at 5:59 pm  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://ovidiupecican.wordpress.com/2012/02/06/vernisaj-foto-1-m%c2%b2-de-arta/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: