Eveniment: NUNTA POVESTITOAREI. LA CASTEL

Miercuri 24 august 2011 povestitoarea pentru copiii de orice vârstă Elena Cesar von Sachse s-a căsătorit. Ceremonia, programată din timp, a avut însă partea ei de evadare din cotidian și de intrare în basm fiindcă mirele, păstrând secretul integral, a obținut aprobarea ca oficierea civilă să se petreacă într-un spațiu privilegiat, nu departe de casă: la unul dintre castelele din Fischbach, astăzi cartier al Nuernbergului, dar odinioară așezare de sine stătătoare. După câteva rotiri cu mașina pe câteva din străzile și aleile pline cu vile cochete, mici restaurante și edificii de interes edilitar, pe neașteptate mașina celor doi protagoniști a intrat pe poarta deja dată în lături a castelului; o autentică reședință aristocratică ce păstrează încă, nu doar coloanele de lemn și croiul renascentist al ferestrelor de la parter, ci și mari portrete ale unora dintre deținătorii de odinioară ai proprietății; bărbați cu peruci după moda secolului al XVII-lea și femei în crinolină…

Surpriza a fost integrală, iar emoția pe măsură. Cununia a fost oficiată simpatetic, cu căldură în glas și atitudine, de o frumoasă angajată a primăriei din Fischbach, în prezența reprezentanților celor două familii: a miresei de peste țări și hotare, ca și a mirelui, nuernberghez de generații (dar cu antecesori printre refugiații francezi din fața Revoluției din 1789).

Cuplul a ales să se prezinte în fața ofițerului stării civile în costume amintind de portul locului. Doamna von Sachse a optat pentru una dintre versiunile costumului bavarez, care păstrează în toate versiunile sale același aspect, dar trece fără probleme de la o gamă cromatică la alta, asortându-se după toate gusturile. Mirele, la rândul lui, a preferat o marcare parțială a prețuirii aceleiași tradiții, păstrând cămașa și haina tradiționale, dar abandonând pantalonii scurți, cu bretele, din piele naturală, pentru o pereche de pantaloni de stofă de calitate, așa-zicând normali, tipizați.

Evenimentul a avut loc după tipic, incluzând semnarea angajamentelor maritale în fața asistenței, sărutul menit să pecetluiască afectiv intrarea în ordinea familială a cuplului și primele felicitări din partea participanților.  

Nu este încă deloc clar ce efect va avea fericitul eveniment asupra producției literare și muzicale – căci doamna von Sachse compune și melodii armonioase pentru mari și mici, fiind de mai mulți ani membră a GEMA, echivalentul german al Uniunii Compozitorilor din România -, dar toate semnele par să indice o sporire a elanurilor creatoare.

Fire optimistă, idealistă și activă, doamna Elena Cesar von Sachse nu împărtășește opinia acelor firi reflexive care văd în fericire un impediment în creație și socotesc că numai nevoile și demoralizarea activează resorturile artistice ale nevoii de expresie.

Dimpotrivă, volumele de basme scrise pentru și cu copii ale căror nume sunt românești și care aparțin lumii de la Carpați și Dunăre, legendele Nuernbergului, romanul cavaleresc pentru puberi Cămașa purpurie și mai recenta suită de povești cu trimitere gastronomică – multe dintre ele publicate pe blogul de față – o recomandă ca pe o autoare de cursă lungă, cu inventivitate și putere nestăvilită de muncă.

Evenimentul din acest august marchează astfel în mod benefic un traseu de viață și o carieră artistică admirabile, devenind o răscruce care, se poate prevedea, va produce efecte benefice în ambele planuri, al biografiei și al lucrărilor personale.

Împreună cu toți cititorii blogului, încrezători în veștile bune și în efectele lor benefice asupra tuturor participanților direcți și indirecți la ele, să îmi fie îngăduit să mai urez o dată cuplului Sachse multă sănătate și fericire îndelungată împreună!

http://www.youtube.com/results?search_query=pusa+und+eberhard&aq=f   clip de Constantin FEMMIG

Published in: on 1 Septembrie 2011 at 7:35 am  Comments (3)  
Tags: , , , , , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://ovidiupecican.wordpress.com/2011/09/01/eveniment-nunta-povestitoarei-la-castel/trackback/

RSS feed for comments on this post.

3 comentariiLasă un comentariu

 1. Mulţi ani, mulţi ani,
  Mulţi ani trăiască
  la mulţi ani!
  Ridic paharul în cinstea dumneavoastră şi parcă nu s-a întâmplat nici un eveniment deosebit, doar că din decorul de basm al cărţilor aţi trecut în alt decor de basm, dar la scara de 1:1.
  Multă sănătate, inspiraţie şi fericire!

 2. La mulți ani!
  Este atât de plăcut să vezi frumusețea exterioară perfect pliată pe cea interioară…

 3. Casă de marmură, multă sănătate şi fericire vă doresc din tot sufletul.
  LA MULŢI ANI !


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: