ROYAL COURT OF ROMANIA: Lansare de carte: Principesa Margareta: Carte regală de bucate

 Alteţa Sa Regală Principesa Margareta

 CARTE REGALĂ DE BUCATE

 lansare de carte la Cluj-Napoca

 Iulius Mall, et. I,

 vineri, 8 aprilie 2011, ora 17.30

 prezintă cartea (alături de augusta autoare):

 scriitorul Ovidiu PECICAN

 Lansarea face parte dintr-un turneu de promovare a cărţii, urmând după lansările din Bucureşti, Timişoara, Ploieşti, Sibiu şi  Braşov din ultimele luni.

 “Titlul cărţii nu conţine nici o metaforă şi nici o ironie. Sunt fericită că vă pot oferi o carte de bucate, regală la modul propriu. Ştim cu toţii cat de importantă a fost şi rămane, in ritualul şi acţiunile publice ale Casei Regale, ospitalitatea.

De-a lungul sutelor de ani, Familiile Regale au adunat atata tradiţie, frumos, calitate şi experienţă in comportamentul public, incat astăzi impărtăşirea lor este o binefacere. Desigur, a le oferi musafirilor tot ce este mai bun, mai preţios şi mai frumos este reflexul mandru al oricărei gazde, purtătoare de coroană regală sau nu. Dar, atunci când ospitalitatea imbracă veşmintele simbolice ale unei intregi naţiuni, istorii, culturi sau tradiţii, ea are un inţeles şi o însemnătate in plus.” (ASR Principesa Margareta)

https://ovidiupecican.wordpress.com/wp-admin/post.php?post=2452&action=edit

http://www.ziuadecj.ro/eveniment/principesa-margareta-si-a-lansat-cartea-de-bucate-la-cluj–64418.html

http://www.ziuadecj.ro/life–and–style/principesa-margareta-gatesc-varza-a-la-cluj-cu-putina-grasime–64451.html

 fotografie de Cosmin-Alexandru Moldovan de la lansarea de carte clujeană

The URI to TrackBack this entry is: https://ovidiupecican.wordpress.com/2011/04/07/royal-court-of-romania-lansare-de-carte-principesa-margareta-carte-regala-de-bucate/trackback/

RSS feed for comments on this post.

6 comentariiLasă un comentariu

 1. ea e fiica regelui Mihai,care a facut cadou lui Stalin 130000 de ostasi ai armatei romane,la 23 august,ostasi care au murit de foame si frig in Siberia.

  Acelasi Mihai,a bagat Romania in Gulag,semnand capitularea fara conditii.

  Armistitiul putea sa-l semneze doar Antonescu.Ce a semnat Mihai a fost o capitulare.Nimeni nu a recunoscut Romaniei participarea in Cehoslovacia,Ungaria,Austria,alaturi de aliati.

  • Un lucru e sigur: fiecare răspunde de propriile fapte, nu avem de ce să reproșăm copiilor faptele părinților.

   Restul este discutabil. Mareșalul și-a meritat soarte. Soldații români o sfecleau și dacă luptele se duceau în Carpați, împotriva rușilor.

   Negocierile de pace se puteau face mai bine, cum ziceți, dar și mai rău (neprimind înapoi Ardealul de Nord). Și asta e numai ce se știe deocamdată, documentele încă mai stau prin arhive…

 2. ,,Soldații români o sfecleau și dacă luptele se duceau în Carpați, împotriva rușilor. ,,

  Macar ne pastram onoarea,si ne castigam libertatea.

  Cu Antonescu ramas in lupte pana la Timisoara,iar apoi lupta pe mai departe pana la Viena impotriva rusilor,alaturi de Wehrmacht si SS,poporul roman putea fugi de hoardele rosii.

  Unde? Evident in Austria.Precum au fugit nemtii din Konigsberg si din Prusia orientala in Germania de vest.

  Dar odata intoarse armele,romanii nu au mai putut fugii in Occident.

  Tara oricum cadea in sfera URSS. Chiar cu pretul ca Stalin sa puna granita,nu pe Prut,ci pe Carpati, Romania isi salva populatia.

  Asta e cel mai important lucru.Am fi avut onoare,si ne-am salva neamul de ,,raiul,, comunist.

  1 milion de romani au murit la Canal,Pitesti,Aiud,etc. Alti 1 milion au murit din Basarabia,deportati in Siberia.

  Iar in timpul razboiului 2 mondial au murit tot cam 1 milion de romani: jumate de milion pe frontul de est,iar restul in Ardealul de nord,si in bombardamentele criminale RAF- USA.

  Sa fim clar intelesi: americanii au fost parte la Holocaustul evreesc.

  Doar in 24 August 1944,au murit la Buchenwald 8000 de evrei,ucisi de bombele americane! Alaturi de ei au murit si 7 legionari,din elita Miscarii: Papanace,Zaharia, Gigi Badulescu,si altii.

  Insa nimeni nu vrea sa vorbeasca,in afara de Ion Cristoiu,de Armistitiul propus Maresalului.

  Cele mai bune conditii le-a propus URSS-ul prin ambasadorul Kolontay la Stokholm, Maresalului.

  Se prevedea ca Armata romana sa nu fie dezonorata,precum s-a intamplat cu regele Mihai.Adica sa fie dezarmata,si trimisa inspre Volga.

  Apoi, problema Basarabiei,Bucovinei,sa fie pusa la sfarsitul razboiului,nu in Armistitiu.

  Se prevedea ca Romania sa primeasca daune de la nemti.

  Evident,peste toate, conditia suprema: Ardealul de nord,revine Romaniei.

  Pe langa toate acestea,Maresalul putea obtine cele mai bune conditii,in contextul Armistitiului semnat pe 26 August 1944.

  Cand a fost arestat Maresalul,si aventura lui Mihai a avut loc la 23 august, Armata Romana era inca in Chisinau!!

  Sa nu vorbim,ca era si….inconjurata de armata URSS-ului in Basarabia.

  Solutia era lupta,pentru a iesi din incercuire,nicidecum predarea.

  Principesa Margareta, este fiica regelui Mihai.

  E clar pentru neamul romanesc,ce educatie a primit aceasta.

  Daca e sa revenim la Monarhie,trebuie puse conditii dure. Investitii serioase din UK si din tariile monarhiste.

  Maresalul Antonescu a privit umanitar si problema nemtiilor din Romania. El a dorit ca ei sa plece in momentul Armistitiului,ceea ce multi o si faceau,daca nu era arestat.

  Plus ca regele Mihai,a deportat lui Stalin ,sasii si svabii din Romania, in 1945, populatie ce nu a savarsit crime de razboi!

  Crime de razboi au facut rusii,ucigand si distrugand,ca si Gingis Han,jumate din Europa.Crime au facut Americanii,care au sponsorizat si pe rusi si pe nemti,iar la sfarsitul razboiului au intrat si ei.La debarcarea in Normandia,razboiul era pe sfarsite in Europa! Rusii erau aproape de Varsovia…

  Bunicul lui Bush a facut afaceri cu Hitler.In acelasi timp americanii trimiteau prin Siberia lui Stalin, tancuri,alimente,incaltaminte,etc.

  Americanii au divizat Europa.Hegemonia lor se va termina in curand pe tot globul. la fel cum a cazut URSS-ul diabolic.

 3. Sunt în profund dezacord cu dvs., și știu ce vorbesc, atât ca român și istoric, cât și ca fiu al tatălui meu, care a luptat pentru țară pe frontul de Est și a stat prizonier în Siberia din 1944 până în 1947.

  Să fim sinceri: dacă era un moment când românii puteau (trebuiau?) să își apere țara și onoarea, spre a evita celelalte complicații, cu arma în mână, acesta a fost vara cedării Cadrilaterului, a cotropirii Basarabiei și a cedării Ardealului de Nord. Desigur, se putea întâmpla ca în cazul Poloniei, care și-a pierdut statul și și-a văzut fărâmițată și cotropită țara. De aceea, nu m-aș pripi cu cuvintele mari și cu condamnările. Situațiile de criză se cuvin judecate la rece, nu inflamat. Menționez lucrul știut că rege era atunci Carol al II-lea, și nu Mihai I.

  În rest, ieri erau rușii de vină pentru toate – inclusiv pentru mizeria morală de la noi de acasă -, astăzi văd că ajung vinovați americanii. Nu ne facem un serviciu scutindu-ne din oficiu de critici și autocritici. Mai bărbătește mi se pare să ne privim cinstit în oglindă. Și să recunoaștem că, uneori, deciziile politice interne sunt mai chibzuite decât aruncarea în foc degeaba. Ar mai fi și circumstanța, mereu valabilă, că nimeni nu știe niciodată toate consecințele unui gest public.

  În fine, precizez că personal nu m-aș defini ca monarhist. Asta nu mă împiedică să fiu, atunci când se cuvine, o gazdă afabilă și politicoasă, mai cu seamă că, din 1989 încoace, cartea de bucate regale a ASR Principesa Margareta este primul dar autentic, dezinteresat, cu bun gust și senin pe care Casa Regală îl face, fără excepție, tuturor cetățenilor României actuale care doresc nu numai să mănânce lucruri mai bune, ci și să adauge puțin stil vieții lor.

 4. ,,Daca-as fi fost invingator,as fi avut statui in fiecare oras al Romaniei.Cer sa fiu condamnat la moarte si refuz dinainte orice gratiere,,

  Ion Antonescu.

  Maresalul e judecat de invingatori.Daca castiga razboiul,azi istoricul Pecican,nu se temea sa spuna adevarul,de teama evreiilor(masoni): Antonescu a fost un erou national.

  PS: Daca Antonescu castiga razboiul,tatal dvs nu ajungea in Siberia,gratie regelui Mihai si tradatoriilor.Tradarea ramane tradare,chiar daca tradezi un nebun ca Hitler!

  Regele Mihai a intors armele,nu a incheiat armistitiu(incetarea luptelor). A intors arma din pozitia de tragere,in pozitia directionata spre propria tampla romaneasca!

  PSS: daca sotia se sclerozeaza,juramantul in fata Altarului face ca omul sa nu o paraseasca.

  La fel si cu Hitler,considerat de premierul Britanic Chamberlian un mare om de stat.Antonescu nu a acceptat tradarea.Nici divortul.

  Maria Maresal Antonescu a fost arestat,si a facut 20 de ani de puscarie,pentru ca si-a iubit sotul,fara a avea nici o vina.

  Casa regala,mama Regelui Mihai a predat-o Sigurantei in 24 August 1944,iar ulterior a fost predata NKVD-ului.

  Mama lui Mihai plangea de zor tragedia evreiilor comunisti din Transnistria,insa nu a facut nimic sa o salveze pe Maria Antonescu,nevinovata,si nici nu a ajutat orfanii romani,ci doar orfanii copii evrei din Transnistria.

  Asa ca,principesa Margareta,sa faca bine si sa ceara tronul Israelului,nu al Romaniei.
  Nimic nu face dezinteresat aceasta femeie.Si fundatia ei,si cartea de bucate,sunt pentru publicitate,in stil masonic.

  Adevaratul crestin,nu vine sa arate la TV lumii ce acte face el.De aceea nici Becali nu e chiar tocmai crestin.

  Refuz sa accept ca noi romanii suntem de vina pentru totul.Inclusiv ca am fost calcati de tancuriile sovietice,ca l-am impuscat pe Ceausescu(noi,sau evreul Brucan? in ziua sfanta de Craciun),ca ne-au navalit turcii,
  ca rusii ne-au ocupat Basarabia de cateva ori,ca am fost deportati in Siberia.

  Iar dupa ce evreii ne-au torturat,ucis,iar in Basarabia s-au dedat la mitraliera armatei romane,si la viol,spionaj prin radio pentru avioanele URSS, tot ei au tupeul sa ne acuze ca suntem antisemiti.

  • Pledoaria pentru principii sună bine. Restul, mai ales obsesia cu evreii și entuziasmul față de dictatorul militarist, nu.
   Păcat că vă pronunțați și în chestiuni care vă scapă. De pildă: n-am spus niciunde că tata ar fi căzut prizonier DUPĂ 23 august 1944. Și n-am spus-o, pentru că nu este așa.
   Explicați pozițiile celui cu care vorbiți, apoi, cum vă vine la îndemână. De unde până unde ar trebui să îmi fie frică de evrei? De ce nu mi-ar fi mai frică de fanaticii de acasă, de inșii care au lichidat și mai pot oricând lichida etc.? Adevărul e că – mă cam jenez să o spun, ca să nu sune mai curajos decât e, dar… – NU mi-e frică. Sunt acasă la mine, în țara mea, într-o democrație, pe un blog în care discutăm cu respect unii față de alții, chiar dacă nu ne menajăm și ne spunem cinstit, fără rezerve, opiniile.
   Disting în ce scrieți o atitudine anti-evreiască pe care nu o agreez, am prieteni evrei intelectuali notabili și admir un număr mare de cărturari de aceeași origine ca să nu repet că Isus Hristos era, el însuși, evreu etc. Nu sunt de acord nici cu lectura faptelor în registrul complotului permanent. Să fim serioși! Chiar toți ne vor răul și vor să ne lichideze? N-au făcut-o nici teribilii mongoli, că și ei aveau nevoie de mână de lucru, spre a-și putea recolta tributul.

   Antonescu nu a fost decât un militar limitat în vederile sale politice, intolerant cu cei care nu îl recunoșteau ca unic star politic, crud chiar și cu foștii lui aliați, legionarii, când a fost vorba să continue să împartă întâietatea politică; un fascist, pe scurt, care practica plecăciunile obediente în fața lui Hitler.

   Nu cred că se pune în mod serios problema revenirii României la regalitate, dar chiar dacă nu mă dau în vânt după această rânduială populată de capete încoronate cred că e nevoie de un anume echilibru în judecarea rezultatelor ei. Și, repet: dvs. răspundeți de faptele dvs. personale, nu de ale tatălui, bunicului sau străbunicului dvs. Intențiile cuiva sunt supoziții până când ele pot fi probate. Rămân deci de analizat ca sigure numai faptele. Iar un fapt este că principesa Margareta a dăruit românilor această carte de bucate simpatică și bine făcută.

   Nu putem spune – la modul general – „evreii”, „românii” birmanezii sau marțienii au făcut și au dres, fiindcă acuzăm un popor și o civilizație întreagă, de fiecare dată. Iar acuzațiile trebuie mereu probate cu documente credibile.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: