JURNAL de JOJOLICA (7): Alexandru JURCAN: CÂINĂRÂIA

Ei, dragi prieteni ai acestui blog, zilele săptămânii sunt dense și aglomerate pentru un universitar. Până la postările de seară și nocturne menite să evidențieze gloriile filosoficești ale zilei, după un 8 martie celebrat prin armistiții vremelnice, în preajma noilor străluciri ale spadelor în vânt, prozatorul Alexandru Jurcan revine cu o nouă pagină din jurnalul Jojolicăi, rurala transilvană din vremea globalizării. (O.P.)

Tulai, cât îi de nespălată politica asta! Măturam pă coridoarele şcolii laptele vărsat din mulgerea statului, când l-am zărit pă scumpu doctor stajier Cacuro, aterizat din Japonia. El îmi zâce Soupy, nu Jojolique. Aşè apasă pă vocala de început, că parcă vine trenu de sfârşit cu scuipat de vânt. Mi-o afirmat vestea drept în faţă: în oraşu nost o fost lăsaţi vreo cinzăci de câini, aduşi în forţă din alte municipii duşmane contra partidului la putere. Blăstămatu de şofer o golit camionu cu câini în plin centru urbanistic. Io am şi fujit la vecinele mele din bloc să semneze propunerea de măturare urjentă a nedoriţilor şi transportarea lor de unde o venit, să dăm replica de partid putent. Io cred că primaru de la câini îi opus politic la primaru nost şi vrè să-i arunce câinărâia în pubeală. Femeile de la bloc o semnat cu nerăbdare feministă revolta: mandarina, Polidina, Profila, Molcomişa, Momâia, Vorovela, Mufa şi jos-semnata, adică io, Soupy!!

Imagine de copertă de Dacian Ovidiu VĂIDEAN

Published in: on 9 martie 2011 at 2:13 pm  Lasă un comentariu  
Tags: , , , , , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://ovidiupecican.wordpress.com/2011/03/09/jurnal-de-jojolica-7-alexandru-jurcan-cainaraia/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: