AMARE PHRALA/ FRAȚII NOȘTRI: Manifestație stradală, Cluj, 19.01.2011

COMUNICAT DE PRESĂ

 

18.01.2011, Cluj

 

 

În data de 19 ianuarie 2011, de la ora 14.00, în organizarea Asociaţiei Amare Prhala şi a altor organizaţii civice rome şi ne-rome va avea loc o manifestaţie în Piaţa „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca. Participanţii îşi vor exprima dezacordul cu privire la proiectul Primăriei Cluj-Napoca „Locuinţele sociale din Pata-Rât” şi solicitarea de a fi primiţi prin reprezentanţii lor la o întâlnire cu autorităţile locale.

Atragem atenţia că proiectul „Locuinţele sociale din Pata-Rât” conduce la segregare rezidenţială şi la constituirea unui ghetto stigmatizat. Amplasarea locuinţelor lângă groapa de gunoi a oraşului şi depozitul de deşeuri chimice a unei fabrici de medicamente afectează grav sănătatea persoanelor. Distanţa faţă de oraş şi inadecvarea mijloacelor de transport în comun îngreunează accesul la educaţie, locuri de muncă şi servicii publice. Demnitatea umană a persoanelor mutate a fost lezată.

Manifestarea exprimă revendicarea locuitorilor deja mutaţi în Pata Rât şi a altor familii vizate pentru relocare de a primi locuinţe decente în oraş.

Manifestarea decurge sub sloganul: „Sunt rom şi vreau să trăiesc în demnitate” în spiritul Apelului pentru solidaritate şi acţiune împotriva proiectului primăriei „locuinţe sociale” în Pata Rât semnat până în momentul de faţă de 160 de reprezentaţi ai organizaţiilor civiche şi de personalităţi de seamă din România şi străinătate. Apelul este ataşat acestui Comunicat, fiind accesibil pe http://femrom.ro/atitudinecivica.html.

Published in: on 18 ianuarie 2011 at 8:48 pm  Comments (4)  
Tags: , , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://ovidiupecican.wordpress.com/2011/01/18/amare-phrala-fratii-nostri-manifestatie-stradala-cluj-19-01-2011/trackback/

RSS feed for comments on this post.

4 comentariiLasă un comentariu

  1. Foarte bine că ați fotografiat locul DEZASTRULUI… Situația e mai mult decât ÎNGROZITOARE… E INUMANĂ!

  2. Da. De fiecare dată când îmi spun că nu trăim grozav, mă uit în preajmă și văd că alții o duc infinit mai rău decât mine. Și de asta pierd timpul pe blog, sperând că măcar în felul ăsta pot oferi ceva gratuit, fie și simbolic. Mulțumiri tuturor celor care îl frecventează, adaugă comentarii, sau pur și simplu au bloguri proprii, multiplicând diversitatea și făcând viața mai interesantă.

  3. Eu nu inteleg despre ce este vorba!

  4. Îi adună pe toți și îi pun într-un soi de gheto, ei între ei. De und eintegrare, atunci?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: