ARTA OAŞULUI: Grupul BUNAVESTIRE la a XXIV-a întâlnire anuală

Invitaţia Muzeului Ţării Oaşului

din Negreşti-Oaş

la vernisajul expoziţiei

ART BUNAVESTIRE XXIV

joi 25 martie 2010, ora 17, Galeria Dr. Mihai Pop

Comunicat de presă – ART BUNAVESTIRE XXIV

          Vernisajul expoziţiei anuale de artă contemporană va avea loc la Galeriile de artă „Dr. Mihai Pop” de la Muzeul Ţării Oaşului în ziua de 25 martie a.c., la ora 17. După ce în ultimii  patru ani expoziţiile de la Negreşti-Oaş deveniseră prin aria de selecţie a invitaţilor naţionale şi europene, organizatorii au hotărât ca ediţia din acest an, a XXIV – a,  să fie una mai restrânsă, un fel de revenire la statutul, dar nu şi la dimensiunile primelor ediţii.

          Aşadar în acest an vor expune pictură, sculptură şi instalaţie membrii actuali ai grupului, adică Ioan Gozman, Andrei Florian, Ion D. Ion, Dorel Petrehuş, Corneliu Pop, Ioan Pop – Vereta, Ioan Pop Prilog, Iosif Şaitoş şi Mircea Vaida; revenirea la tradiţie se referă la faptul că aproape fiecare artist participă cu o miniexpoziţie personală.

          O surpriză pentru vizitatorii din acest an, între care, alături de localnici, îi aşteptăm ca de obicei şi pe prietenii noştri din Satu Mare, Baia Mare, Sighetu Marmaţiei şi din alte oraşe, va fi expoziţia retrospectivă cu lucrările artiştilor invitaţi la ART BUNAVESTIRE de-a lungul anilor. Ei provin din Satu Mare, Baia Mare, Sighetu Marmaţiei, Zalău, Cluj-Napoca, Iaşi, Bucureşti, dar şi din R. Moldova, Cehia, Germania, Spania, Polonia. 

          Această expoziţie a invitaţilor vrea să fie un semnal, acela  că  la ediţia următoare organizatorii speră să poată reveni la statutul câştigat în ultimii ani, adică la un salon de artă organizat de un curator desemnat, cu invitaţi din ţară şi din Europa; această problemă, ca şi altele privind viitorul manifestării, vor fi discutate la colocviul care se va desfăşura în ziua următoare. Tot atunci va fi prezentat, pentru prima dată oficial, proiectul înfiinţării secţiei de artă contemporană la Muzeul Ţării Oaşului.

          Invitat de onoare la această ediţie ART BUNAVESTIRE este istoricul, scriitorul şi publicistul, profesorul universitar clujean Ovidiu Pecican.

          Negreşti-Oaş, la 22 martie 2010

                                 Remus Vârnav, directorul muzeului

Un eveniment al vieţii artistice din nordul României, care pune în scenă, într-o nouă ediţie, creaţiile unui grup de plasticieni de mare forţă şi expresivitate artistică.

The URI to TrackBack this entry is: https://ovidiupecican.wordpress.com/2010/03/23/arta-oasului-grupul-bunavestire-la-a-xxiv-a-intalnire-anuala/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: