ARTĂ, VIN ŞI BINEFACERE

Eveniment caritabil aflat la a doua ediţie, după cea din 2009, Artă, vin şi binefacere este, în esenţă, o licitaţie în beneficiul Asociaţiei Copiilor şi Tinerilor cu Diabet din Judeţul Cluj programată să aibă loc în ziua de 21 februarie a.c., la orele 14.

Gazda este, şi de astă dată, acelaşi restaurant Matei Corvin (fost Intim în vremurile ceauşismului), situat pe strada Matei Corvin nr. 3, vizavi de casa unde s-a născut principele Transilvaniei Bocskai Istvan – astăzi sediul Universităţii Maghiare Sapientia -, plasat într-o casă de la începuturile modernităţii, care îşi mai etalează încă splendorile interioare sub forma unor coloane de piatră şi a unor arcade cu totul speciale.

Se vor putea achiziţiona astfel vinuri de colecţie puse la dispoziţie de Murfatlar România, picturi semnate de Eleonora şi Mihai Chisăliţă, artişti din Cernăuţi şi, respectiv, din Bielarus, stabiliţi de curând în Cluj, şi nu în ultimul rând, enigmatice şi ademenitoare unicate puse la dispoziţie de casă de bijuterie clujeană Ishara, care şi-a dobândit deja faima printre colecţionari.

Moderatorul întâlnirii programate pentru data de 21 februarie a.c., la ora 14, va fi chiar cel ce aşterne aceste rânduri, iar invitaţi – toţi cei care, citind anunţul de faţă, se vor simţi chemaţi să dea o speranţă în plus copiilor afectaţi de diabet, în condiţiile unei crize care îi face cu mult mai vulnerabili decât s-ar putea crede la prima vedere.

Deşi toate lucrurile licitate vor oferi bucurii celor care le vor lua cu ei acasă, şi chiar dacă banii rezultaţi vor permite acoperirea celor mai presante nevoi ale copiilor cu diabet din judeţul Cluj, marele dar al zilei este – o ştiu de anul trecut – atmosfera de speranţă şi bună dispoziţie care se instalează între cei prezenţi, ca şi faptul că într-o asemenea întânire oamenii nu se împart între cei care dau şi cei care primesc, şi unii, şi alţii primind câte ceva situat dincolo de orice contabilitate .

În concluzie, veniţi în 21 februarie a.c., la orele 14, la locaţia menţionată. Vă aştept, împreună cu inimoşii organizatori, să înfruntăm împreună temerile prezentului şi incertitudinile viitorului printr-un nou gest de îndrăzneaţă şi activă încredere în viaţă!

Published in: on 14 februarie 2010 at 12:16 am  Lasă un comentariu  
Tags: , , , , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://ovidiupecican.wordpress.com/2010/02/14/arta-vin-si-binefacere/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: